Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος: Συσπείρωση εναντίον της επιχειρούμενης γενικής αποδόμησης



Στην ομιλία του που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε τρέχοντα θέματα της ευρύτερης περιοχής του Ελληνικού αλλά και της τρέχουσας, εθνικής, κοινωνικής και εκκλησιαστικής επικαιρότητας γενικότερα.
Χρειάζεται παρά ποτέ επισήμανε ο Σεβασμιώτατος το αγωνιστικό φρόνημα της Αγίας Παρασκευής και πρέπει και εμείς να δώσουμε ομολογία πίστεως όπως και εκείνη, καθώς βλέπουμε την επίσημη πολιτεία να μας εμπαίζει συστηματικά για το θέμα πρασίνου του παλαιού αεροδρομίου.
Συνεχώς βλέπουμε άλλα να λένε προεκλογικά άλλα να γίνονται μετά τις εκλογές, να ζητούν άδεια και στοιχεία για την Ενορία της Αγίας Τριάδος Ελληνικού που υπάρχει από τους Ποντίους που ήρθαν από την μικρασιατική καταστροφή πριν γίνει το αεροδρόμιο. «Δεν πρόκειται να απαντήσω στο έγγραφο…» είπε με νόημα ο Σεβασμιώτατος.

Κάλεσε σε κοινό συντονισμό και αγώνα Δήμο και Εκκλησία, για να υπερασπιστούμε από κοινού τα δίκαια του κόσμου και των κατοίκων και όχι των επιχειρηματιών και των οικονομικών συμφερόντων όπου προσπαθούν να κάνουν μερικοί.

Αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος για το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών, το οποίο υποβαθμίζεται συστηματικώς, καθώς επιχειρούν και σχεδόν στη πράξη το πέτυχαν, να γίνει προαιρετικό μάθημα και μάλιστα όχι ομολογιακό αλλά διαθρησκευτικό, το οποίο εξισώνουν τον Χριστό μας με τον Βούδα και τον Μωάμεθ, βγάζοντας βασικά κεφάλαια ύλης όπως το πρόσωπο της Παναγία μας.
Έχουμε επίσης και την κ. Ρεμπούση να προτείνει σήμερα να σταματήσει ο εκκλησιασμός στα Σχολεία!!!!…εκεί καταντήσαμε όταν στην πρώην κουμουνιστική Ρωσία επανήλθε και το μάθημα και ο Εκκλησιασμός κανονικά στην εκπαίδευση!!!
Εάν είστε άθεη κ. Ρεμπούση να το πείτε πριν τις εκλογές για να ξέρει και ο κόσμος ποιον ψηφίζει! Τι να πει κανείς;
Πρέπει να αντισταθούμε και να επανέλθουμε στις παραδόσεις μας και να μην αφήσουμε το Δ.Ν.Τ. και την ΤΡΟΙΚΑ και όλους αυτούς να μας αλλάξουν τις ρίζες μας και την πίστη μας.
http://anavaseis.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9053.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου