Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Το μέλλον που μας περιμένει. Χάκερς έκλεψαν και πούλησαν στοιχεία 8,7 εκατομμυρίων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας στην Κορέα

Οι αρχές στη Νότιο Κορέα συνέλαβαν δύο προγραμματιστές τους οποίους βαρύνουν οι κατηγορίες της κλοπής και διάθεσης των προσωπικών στοιχείων 8,7 εκατομμυρίων συνδρομητών εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, της Korean Telecom. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα στοιχεία αυτά περιελάμβαναν ονόματα, αριθμούς τηλεφώνων και κωδικούς εγγραφής. Η τοπική αστυνομία ερευνά την ανάμιξη 7 ακόμα υπόπτων που κατηγορούνται για την πώληση των παραπάνω στοιχείων σε εταιρείες telemarketing, στα πλαίσια μίας έρευνας που ξεκίνησε από το Φεβρουάριο.

Η εφημερίδα Korea Times αναφέρει ότι οι αρχές πιστεύουν πως οι χάκερς κέρδισαν τουλάχιστον 877 χιλιάδες δολάρια από την πώληση των στοιχείων των συνδρομητών  σε εταιρείες που θα καλούσαν όσους από αυτούς τους συνδρομητές θα είχαν συμβόλαια που λήγουν, για να τους προτείνουν να γίνουν συνδρομητές σε άλλες, ανταγωνιστικές εταιρείες.
Η ταυτότητα των συλληφθέντων δεν έχει αποκαλυφθεί, αν και υπάρχουν φήμες για ένα 40 χρονο τουλάχιστον.

Η εταιρεία Korea Telecom είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής στην Κορέα και αναγνώρισε επισήμως την διαρροή των στοιχείων την Κυριακή, ζητώντας συγγνώμη από τους 16 εκατομμύρια συνδρομητές της.
Είναι προφανές ότι κάποιοι υπεύθυνοι ασφαλείας θα έχουν χάσει τη δουλειά τους, αλλά και τον ύπνο τους…
digitallife.gr
 http://anavaseis.blogspot.gr/2012/07/87.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου