Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ούστ!!!! Ψηφίζω – με πίστωση βεβαίως – υπέρ του λαού και της χώρας και όχι υπέρ του Ευρωμάρκου!!!

Ο Τάσος Παπαδόπουλος ας είναι το πρότυπό μας σ’ αυτές τις κρίσιμες ιστορικά εκλογές. Στην αντίστοιχη περίοδο τον Απρίλη του 2004 δεν υπέκυψε στις απειλές και στο Φόβο. Αυτό μεταφέρθηκε και στο λαό του. Έτσι σήμερα υπάρχει Κύπρος και κυπριακός λαός με δυνατότητα να αλλάξει και την ιστορική του μοίρα και την κοινωνική του. Αλλιώς θάταν απλά ένα νησί στην Ανατολική Μεσόγειο και ο λαός ένα τσούρμο.
Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς, ώστε να υπάρχει Ελλάδα όχι μόνο ως χερσόνησος και εμείς όχι ως δουλοπάροικοι του βορειοευρωπαϊκού καπιταλιστικού κέντρου, υποκύπτοντας στους ιμπεριαλιστικούς τους σχεδιασμούς βήμα το βήμα. Σήμερα Παρασκευή 15 Ιούνη μέσω της εφημερίδας Financial Times Deutschland (FTD) η γερμανική ιμπεριαλιστική τάξη «προτείνει» και φυσικά εκβιάζει το λαϊκό ελληνικό φρόνημα: «Αντισταθείτε στο δημαγωγό».
Δείτε τι τους συμφέρει: «…Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες, φροντίστε για ξεκάθαρες πολιτικές συνθήκες. Ψηφίστε θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης. Μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ. Αντισταθείτε στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά….».
Γιατί επομένως κατευθείαν ΝΔ και όχι κάτι άλλο; Οι ιμπεριαλιστές Γερμανοί δεν υπεκφεύγουν δια της τεθλασμένης, όπως επιλέγεται απ’ όσους έχουν μετατρέψει τους κινδύνους σε φοβία. Τι άραγε περιμένουν μέσω αυτών (ΝΔ-Α.Σαμαρά,  κλπ) που υπέκυψαν και υπέγραψαν προκαταβολικά την υποταγή τους;
Δείτε τι συμμερίζονται και δακτυλοδεικτούν «οι 11 ενεργοί πολίτες» από τις 11 Ιούνη:
«Τα κύρια σημεία των δανειακών συμβάσεων και μνημονίων που θέλουν να κατοχυρώσουν είναι:
- Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η νομιμοποίηση των ατομικών, δηλαδή συνθηκών δουλοπαροικίας.
- Το κλείσιμο εκατοντάδων οργανισμών του δημοσίου και η απόλυση 150.000 εργαζομένων του δημοσίου.
- Η υπαγωγή όλης της περιουσίας του δημοσίου στην εταιρεία αξιοποίησής της, με επικεφαλής τον Κουκιάδη, όπου μέσω του ειδικού λογαριασμού θα πληρώνονται κατά προτεραιότητα οι δανειστές.
- Η συρρίκνωση έως εξαφάνιση των συστημάτων παιδείας, υγείας, ασφάλισης, σύνταξης.
- Η δυνατότητα κατάσχεσης της δημόσιας περιουσίας με βάση το αγγλικό δίκαιο και αποφάσεις των δικαστηρίων του Λουξεμβούργου.
- Η κατάτμηση της χώρας σε ειδικές οικονομικές ζώνες (ΕΟΖ), όπου λειτουργεί στην κυριολεξία το «μπάστε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε».
- Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπου με τον τρόπο που επιχειρείται, τις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στα χέρια των δανειστών…».
Και μετά από το αναγκαστικό κούρεμα του χρέους σε λίγους μήνες με όρους δανειστών: «Τα διαφαινόμενα ανταλλάγματα είναι τουλάχιστον τρία:
α) Η Εταιρεία αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου θα περάσει στην άμεση ιδιοκτησία των δανειστών. Σημειωτέον ότι σ’ αυτήν ανήκουν: Ενέργεια (ΔΕΗ), νερό, λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμοι, μεταφορικά μέσα, τυχερά παιχνίδια, ορυκτός πλούτος, ακίνητα-γη δημοσίου, κλπ.
β) Ο καθορισμός ειδικών οικονομικών ζωνών (ΕΟΖ) όπου με διαδικασίες Fast Track οι δανειστές θα κάνουν κυριολεκτικά ό,τι γουστάρουν σε νησιά, βραχονησίδες (πρόγραμμα Ήλιος), ηπειρωτική χώρα, κλπ..
γ) Το πέρασμα των τραπεζών στην άμεση ιδιοκτησία των δανειστών. Κυρίως ενδιαφέρονται για την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ώστε οι υποθηκευμένη ιδιωτική περιουσία να περάσει άμεσα στα χέρια τους. Η παραπάνω πορεία θα βρει την ολοκλήρωσή της στην ευρωδραχμή (διπλό νόμισμα). Ένα νόμισμα μόνο για εσωτερική χρήση των δουλοπάροικων, υποτιμημένο στο «μισό» σε σχέση με το Ευρώ. Η χώρα θα πληρώνει τις υποχρεώσεις της προς τα έξω σε Ευρώ, τους δουλοπάροικους σε ευρωδραχμές. Ένα νόμισμα απόλυτα συνδεδεμένα με το Ευρώ που δεν μπορεί να ανταλλαχθεί ελεύθερα με άλλα νομίσματα, αλλά μόνο με Ευρώ. Μ’ άλλα λόγια ένα νόμισμα που είναι υποχρεωμένο να στηρίζει όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών και απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια. Ήδη ο κατ’ επάγγελμα λαγός των δανειστών (Καραντζαφέρης) ξανακτύπησε. Μετά το ρόλο του λαγού που έπαιξε στην Πρωθυπουργοποίηση του Παπαδήμου, τώρα έκανε προγραμματική του θέση την ευρωδραχμή….».
********
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το ΚΚΕ που πλασάρει κυρίως φόβο και καταστροφή, το ΑΝΤΑΡΣΥΑ που επιμένει για κατ’ ευθείαν έξοδο από το Ευρώ, υπάρχουν και πολιτικές κινήσεις (της πρώην Σπίθας) που σκέφτονται μόνο με το μυαλό και μάλιστα με καρτεσιανό, πλήρως μη ελληνικό-ανατολικό τρόπο σκέψης. Λες και η Ιστορία κυλάει με το «σκέπτομαι άρα υπάρχω» και κάνω πολιτική και όχι «υπάρχω και σκέφτομαι» και κάνω πολιτική.
Έτσι εξηγούν «γιατί δεν επιλέγουμε μια άμεση επιτάχυνση της κρίσης, με έξοδο από το ευρώ και άμεση επιστροφή στην αυτόκεντρη ανάπτυξη, μια και υποστηρίζουμε ένα τέτοιο μοντέλο;» και μένουμε εντός του Ευρώ (Άρδην-Γ. Καραμπελιάς) και άλλοι,   ενώ ορθά τονίζουν ότι «Εκβιασμοί ευρωκρατών: γίνονται όλο και πιο αδίστακτοι» και «να που οδηγεί η λογική που αρνείται να δει ότι μπορεί να υπάρξει ζωή και χωρίς το ευρώ, έξω από την ΕΕ και με τον λαό κυρίαρχο στην χώρα του», θεωρού επικίδυνο επειδή ίσως «Με άλλα λόγια, σχέδιο που να επιτρέπει στην χώρα να την κάνει από το ευρώ με ασφάλεια και προς όφελος του λαού, αν αυτό επιβληθεί από τις καταστάσεις, ο κ. Δραγασάκης δεν διαθέτει, ούτε είναι σε θέση να διαμορφώσει γιατί πολύ απλά δεν είναι στην λογική του…» (ΕΠΑΜ-Δ. Καζάκης).
*******
Καίρια Ερωτήματα:
- Θα υπάρχει Ελλάδα για να «προκάμει» το «ΚΚΕ» να έχει «Λαϊκή εξουσία»;
- Θα υπάρχει Ελλάδα για να πάμε σε «Αυτοδύναμη» οικονομία όπως οραματίζεται το Άρδην, που προτείνει να ψηφίσουμε τώρα ΚΚΕ ή οραματίζεται η «Κοινωνία» για να μεταρρθμίσει τη χώρα όπως ο Καποδίστριας;
- Θα υπάρχει Ελλάδα για μιλάμε για Περιβάλλον, όταν οι ΕΟΖ που μπορούν να νοικιαστούν ή αρπαχτούν για 100 χρόνια όπως η Διώρυγα του Παναμά, όπως προτείνουν οι «Οικολόγοι Πράσινοι»;
- Θα είναι ευκολότερη η εξέγερση και η Επανάσταση όπως οραματίζεται το «Αντικαπιταλιστικό ΑΝΤΑΡΣΥΑ» ή το «Αντιμπεριαλιστικό μλ-ΚΚΕ-ΜΛ»;
********
Οι εκβιασμοί λοιπόν Τέλος. Ανατροπή τώρα!!! Και ενώ οφείλουμε να «ψηφίσουμε νηφάλια στη δημοκρατική Ευρώπη του φασισμού», οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα.
- Προτιμώ τη δήλωση Λαφαζάνη (Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012) που «σοκάρει» κάποιους ανέτοιμους, παρά την προηγούμενη φοβία του Δημ. Καζάκη που «έξω φυλάει τα ρούχα» ή του Γ. Καραμπελιά που επιθυμεί ως κεντρικό κόμμα κυβέρνησης τη ΝΔ.
- Προτιμώ την εξομολόγηση του «πρώην Λογογράφου»  του … αείμνηστου ΓΑΠ  (τι τον περιμένει…) που αποκαλύπτει γι’ αυτόν ότι  “Ηξερε για την οικονομία” και στέλνει «ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΜΑΚΗ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, Αθήνα 11 Ιουνίου 2012» για το δικό του χώρο, παρά να αποφύγω τώρα τις δικές μου ευθύνες.
 - Προτιμώ την ειλικρίνεια και το πάθος ενός αγωνιστή, όπως ο μουσικοσυνθέτης Παναγιώτης Βήχος, που προτρέπει και δίνει θάρρος  για τους πολλαπλούς επερχόμενους αγώνες ανάτασης και ανάστασης:
«ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ: ΝΙΚΗΣΑΜΕ! Νικήσαμε πριν ακόμα πάμε στις εκλογές. Η συμμορία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τελείωσε. Στις 17 ΙΟΥΝΗ βάζουμε ταφόπλακα στους “ΤΑΦΟΥΣ” των ληστών! ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ με τη σημερινή λαοθάλασσα στην Ομόνοια ο λαός υπέγραψε το τέλος των διαπλεκομένων. Το τέλος των ληστών. Το τέλος των ληστών. Το τέλος των τρομοκρατών και λασπολόγων! Ο ΛΑΟΣ βροντοφώναξε:  ΔΕ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ. Σας στέλνουμε στο διάολο και ακόμα πιο πέρα!», από τις ορθές μεν «πισινές» που θέτουν οι 24 ενεργοί πολίτες για την σύγκρουση με την Ευρωζώνη και την ΕΕ με τίτλο «Διάσωση του λαού και όχι του Ευρώ», αλλά από την έλλειψη θάρρους δε για να ομολογήσουν ΚΑΙ τι πραγματικά παίζεται μ’ αυτές τις εκλογές για το λαό και τη χώρα μας….!!!
- Προτιμώ το αναλυτικό, αλλά και σοφό κείμενο ενός αγνώστου για μένα «Κ. Μαραγκού», που ένας συναγωνιστής σήμερα, που προέρχεται από το χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μας διεμήνυσε σε ηλεκτρονικό του γράμμα: «ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ».
- Προτιμώ το μικρό μεν αλλά καρδιακό κείμενο της Αναστασίας Ανδρεαδάκη (με 4000 ψήφους στις 6 Μάη με τους Οικολόγος Πράσινους στην Αθήνα), που χωρίς καμιά ατομική ανταλλαγή διέθεσε τον εαυτό της σ’ αυτή την ιστορική εκλογική μάχη βροντοφωνάζοντας: «ΗΛΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΣΜΟ…»
Τι λοιπόν θα ψηφίσω λοιπόν;
Εάν ήμουν δεξιός και αποδεχόμουν ως μοιραίο το καπιταλιστικό σύστημα θα έδινα πιθανά κριτική ψήφο και στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και τον Πάνο Καμμένο. Όχι γιατί είναι αναμάρτητοι, ή ορθοί σε πολλά ζητήματα. Οι πολιτικές τους θέσεις π.χ. για τα δημόσια αγαθά όπως η Παιδεία με βρίσκουν ριζικά αντίθετο. Αλλά γιατί έχουν ξεκαθαρίσει, τουλάχιστον σε επίπεδο κορυφής, ότι:
α)  δεν εκχωρούν τη χώρα στους δανειστές, ούτε αποδέχονται τη διάλυση του εθνικού κράτους μέσω μιας ολοκλήρωσης της (καπιταλιστικής βεβαίως) ΕΕ. Γιατί απλούστατα στην Ευρώπη δεν μπορεί να συμβεί για ιστορικούς και πολιτισμικούς λόγους αυτό ποτέ οικιοθελώς. Και εάν πάει να επιβληθεί θα καταρρεύσει όπως στην πρωην Γιουγκοσλαβία ή πρώην Σοβιετική Ένωση.
β) Γιατί είναι έτοιμος υπό όρους και προϋποθέσεις να κάνει την υπέρβαση και να αποδεχτεί και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εάν αυτός λειάνει (Πέμπτη 14-6-2012) κάποιες κοσμοπολίτικες θέσεις στα εθνικά που προέρχονται από τον παλιό ΣΥΝ και κάποιες μικρές συνιστώσες, όπως π.χ. στο ζήτημα της Δυτ. Θράκης, όπου παίζονται πολλά.
Όμως δεν είμαι δεξιός φίλες και φίλοι μου, όπως γνωρίζεται εδώ και χρόνια, είμαι πολέμιος του καπιταλισμού και το θεωρώ ένα από τα πιο σκληρά πολτικά συστήματα του … Μαμωνά. Γι’ αυτό είμαι «αριστερός» και «εναλλακτικός» και «αναρχικός» και «αντικομφορμιστής» ή «αιθεροβάμων» ορθόδοξος πιστός χριστιανός…
Έγραφα στην προηγούμενη ανάρτηση «…Σήμερα θα σημειώσω ποια κόμματα δεν θα ψηφίσω. Δεν θα κάνω ειδικές αναλύσεις. Απλά θα εκθέσω συνοπτικά το σκεπτικό μου. Δεν θα βάλω ιδεολογικούς όρους, αλλά πολιτικούς. Γιατί αν έβαζα μόνο ιδεολογικούς ίσως έφτανα στον απόλυτο σεχταρισμό: Το άκυρο ή την αποχή. Αλλά οι ιστορικές, πολιτικές, κοινωνικές, πολιτισμικές και οικονομικές στιγμές για το λαό και τη χώρα δεν το επιτρέπουν…».
Τι επομένως επιβάλλουν οι συνθήκες; Να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ του Αλέξη Τσίπρα. Με πίστωση. Ναι ξέρω υπάρχουν αντιφάσεις, οπισθοχωρήσεις, κίνδυνοι, πλευρές, πρόσωπα. Τα γνωρίζω. Κάνω το Σταυρό μου και προχωρώ για την πρώτη μεγάλη (εκλογική) ανατροπή. Και από τη Δευτέρα στο λαϊκό κίνημα σε όλα τα επίπεδα. ¨όπως μέχρι σήμερα.
Καλό βόλι φίλες και φίλοι μου. Με τη Λευτεριά!!!
 *************
ΥΓ: Όσοι «εναλλακτικοί» επιλέξετε να ηγηθεί στην κυβέρνηση η ΝΔ, μη ξεχάσετε να δείτε ποια είναι  Οικογένεια των δουλευταράδων!!!!!! Και για να δείτε τι θα συμβεί σ’ αυτό το χώρο ή πολύ σύντομα ή σύντομα, δείτε τώρα τι συμβαίνει στο σπίτι του συγκυβερνήτη Ε. Βενιζέλου: Ουρλιαχτά!!!!

http://manitaritoubounou.wordpress.com/2012/06/15/oust-ti-psifizw-17iouni/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου