Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΩΝ ΚΟΠΤΩΝ




25/12/2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΜ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΩΝ ΚΟΠΤΩΝ

Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ δέχτηκε, κατά την κυριώνυμο ημέρα της Γεννήσεως του Θεανθρώπου, τις εόρτιες ευχές του Κόπτη Πατριάρχη κ.κ.Θεόδωρου Β΄, επ΄ ευκαιρία της πρώτης επισκέψεως του νέου Προκαθημένου των Κοπτών στην Πατριαρχική Επιτροπεία του Καΐρου.
Η συνάντησή τους έγινε σε πολύ θερμό κλίμα και παρουσία πλήθους εκπροσώπων των αιγυπτιακών μέσων μαζικής ενημερώσεως, δείγμα της εκτιμήσεως και του σεβασμού που απολαμβάνει στη Νειλοχώρα το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο της Ορθοδοξίας.


Καλοσωρίζοντας τον Κόπτη Πατριάρχη, ο Μακαριώτατος του εξέφρασε τα ειλικρινή χαροποιά του αισθήματα για την επίσκεψη αυτή, ευχόμενος στον νέο Προκαθήμενο καλλίκαρπο πατριαρχία προς όφελος του ποιμνίου των Κοπτών Αιγυπτίων. Παράλληλα ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις ιστορικές σχέσεις των δύο εκκλησιών και στο κοινό ενδιαφέρον τους για την προκοπή όλων των Αιγυπτίων πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκευτικής ομολογίας. Ανέπτυξε δε διεξοδικά την πολυσχιδή ιεραποστολική δράση του Πατριαρχείου απ΄ άκρου εις άκρον της αφρικανικής ηπείρου, μην παραλείποντας να προσκαλέσει τον Κόπτη Πατριάρχη στην έδρα του Θρόνου στην Αλεξάνδρεια.
Από την πλευρά του, ο Κόπτης Πατριάρχης εξέφρασε και εκείνος την ικανοποίησή του για την πρώτη αυτή συνάντηση με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο και μάλιστα κατά την πανυγηρική ημέρα των Χριστουγέννων. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των δύο εκκλησιών, στον άξονα της φιλαλληλίας και της αμοιβαίας κατανοήσεως. Καταληκτικώς ευχήθηκε να επικρατήσει ομόνοια στην Αίγυπτο, την χώρα όπου βάδισε η Αγία Οικογένεια.
http://www.patriarchateofalexandria.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου