Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Σκόπια: Ετοιμάζουν το Νικόδημο Τσαρκνιά Αρχιεπίσκοπο στην Αυστραλία

Η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων επιδιώκει να στείλει ως «Επίσκοπο Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας» το παπα-Νικόδημο Τσαρκνιά , μια θέση για την οποία ο ίδιος δηλώνει ότι την επιθυμεί για να προωθήσει την ενότητα και την ειρήνη μεταξύ των Σλάβων από τα Σκόπια, στην μακρινή Ήπειρο.

Ο παπά Τσαρκνιάς περιμένει την ευλογία και την τελική απόφαση της Συνόδου της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» των Σλάβων των Σκοπίων, για να ξεκινήσει μία άλλη ιερή αποστολή-αυτή τη φορά στην Αυστραλία, όπως σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.

«Θέλω να προσφέρω στην Αυστραλία. Ο λαός μας χρειάζεται ενότητα. Οι νέοι άνθρωποι είναι ο πλούτος μας για να δείξουν ενδιαφέρον για τη θρησκεία, θέλω να βοηθήσω την εκκλησία και να επιλύσω τα προβλήματα που υπάρχουν» είπε ο παπα Τσαρκνιάς.

Πρόσθεσε ακόμη ότι στην εκκλησία της γενέτειρά του στο Сботско (Αριδαία)στη Μακεδονία του Αιγαίου, χτίστηκε με τη βοήθεια της Σλαβικής διασποράς από τον Καναδά και την Αυστραλία.
Ορισμένοι πάντως μητροπολίτες στη Σύνοδο της Εκκλησίας των Σκοπίων διατείνονται ότι παπά Νικόδημος είναι πολύ σημαντικό να μείνει στην αποστολή του στη Βόρεια Ελλάδα από το να πάει στην Αυστραλία.

Ο παπά Τσαρκνιάς θα αντιτείνει:
«Η Μακεδονία του Αιγαίου παραμένει η ραχοκοκαλιά όλων των ενεργειών μου, αν και θέλω να προωθηθώ στην Αυστραλία. Αν τελικά πάω στην Αυστραλία, στη θέση του αρχιεπισκόπου Πέτρου, να επιλύσω τα προβλήματα εκεί, δεν σημαίνει ότι θα παραμελήσω τις δραστηριότητές μου στη Μακεδονία του Αιγαίου».
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το έργο του Νικόδημου Τσαρκνιά- ο οποίος καθαιρέθηκε από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία- θα αναγνωριστεί καθώς μαζί με το «Ουράνιο Τόξο» έχουν προωθήσει το θρησκευτικό και το εθνικό έργο των Σλάβων στην ελληνική Μακεδονία.
«Σε όλη του τη ζωή πάλεψε για την κατανόηση της αλήθειας για τη «Μακεδονία» και τους «Μακεδόνες»,γράφει το δημοσίευμα αναφερόμενο στους Σλάβους στην Ελλάδα.
«Μετά την καθαίρεσή του από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, το 1993, πολλές φορές καταδικάστηκε γιατί φορούσε τα ράσα ιερέα.
Όταν χτίστηκε η εκκλησία ‘Αγ. Ζλατα Μεγκλένσκα’ στο πατρικό του χωριό, το 2001, προέβη σε λειτουργίες στη σλαβική γλώσσα. Οι ελληνικές αρχές τον καταδίκασαν σε τρεις μήνες φυλακή. Πέρασε μία περίοδο μέσα από βάσανα. Μετά από τις ποινές και τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων και αρχών, ο Τσαρκνιάς δεν παραιτήθηκε από τον αγώνα του για τα δικαιώματα των Σκοπίων στην Ελλάδα. Τώρα, τα Σκόπια, όπως λέει ο ίδιος, μετά από 20 χρόνια είναι ένα ανεξάρτητο κράτος και έχει μία ανεξάρτητη εκκλησία και το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κερδίσουμε τη μάχη για την ενότητα όλων των Σλάβων- όπου και αν βρίσκονται!» γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου