Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Ο παπικός και ο μονοφυσίτης σε πρώτο πλάνο στην Μητρόπολη Αθηνών για την δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου!!!!!


4 σχόλια:

  1. «Επίσκοπος ή Πρεσβύτερος ή Διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος μόνον, αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς ως κληρικοίς ενεργήσαι τι, καθαιρήσθω» και «Ει τις κληρικός ή λαϊκός εισέλθοι, εις συναγωγήν Ιουδαίων ή αιρετικών, προσεύξασθαι, και καθαιρείσθω και αφοριζέσθω».
    «Οι ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να αποστρέφωνται τους αιρετικούς, και τας τών αιρετικών τελετάς. Μάλλον δε αυτοί, οι αιρετικοί δηλ. πρέπει να ελέγχωνται και να νουθετώνται από τους Επισκόπους και Πρεσβυτέρους, μήπως ήθελαν καταλάβουν και επιστρέφουν από την πλάνην των. Δια τούτο ο παρών Κανών διορίζει ότι, όποιος Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος ήθελεν άποδεχθεί ως ορθόν και αληθινόν το βάπτισμα των αιρετικών ή την παρ' αυτών προσαγομένην θυσίαν, ο τοιούτος, προστάζομεν να καθαιρεθή. Επειδή ποίαν συμφωνίαν έχει ο Χριστός με τον διάβολον; ή ποίαν μερίδα έχει ο πιστός με τον άπιστον; Διότι εκείνοι όπου δέχονται τα παρά των αιρετικών, ή τα όμοια φρονήματα εκείνων έχουσι και αυτοί, ή το ολιγώτερον δεν έχουσι προθυμίαν να ελευθερώνουν αυτούς από την κακοδοξίαν των. ΟΙ ΓΑΡ ΣΥΝΕΥΔΟΚΟΥΝΤΕΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΧΕΙΝΩΝ ΤΕΛΕΤΑΣ, ΠΩΣ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΣΙΝ ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΟΞΟΝ ΚΑΙ ΠΕΠΛΑΝΗΜΕΝΗΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΗΝ;» (Πηδάλιο σελ.50-54)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ο Θεός έχει πολύ δουλειά την Δευτέρα Παρουσία, δεν θα έχει θέμα. Θα πάρει εσάς να αναπληρώσετε την θέση Του και να καταδικάσετε τους αμαρτωλούς. Ωραία δεν είναι να μπαίνετε στην θέση του Χριστού; Αντί-του-Χριστού δηλαδή ... Αντιχρίστου δηλαδή. (Αυτός που παίρνει την θέση του Χριστού, και στην συγκεκριμένη περίπτωση, του Κριτή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντί να ειρωνεύεστε,κάτι το οποίο δείχνει ότι προσπαθείτε να καλύψετε τήν δική σας πνευματική δειλία,σάς συμβουλεύω να μελετήσετε τους Πατέρες. "Το μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε περί έργων εστί και ου περί πίστεως" Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος
      "Ο σιωπών δοκεί συναινείν"
      Μέγας Βασίλειος

      Διαγραφή
    2. "Τα δημοσίως λεγόμενα και πραττώμενα, δημοσίως να ελέγχονται"
      Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος

      Διαγραφή