Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ελλάδα-Ρωσία 1-0

Η Ελλάδα είναι στους "8"! Με γκολ του αρχηγού Γιώργου Καραγκούνη η Εθνική μας ομάδα νίκησε με 1-0 την Ρωσία και πήρε την πρόκριση. Δοκάρι από φάουλ του Τζαβέλλα. Επόμενη στάση Γκντασκ (video)

Αποστολή στην Πολωνία: Παναγιώτης Χαραλάμπους
Η Ελλάδα η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 είναι και πάλι στους "8" του Euro! Η Εθνική μας ομάδα με γκολ του αρχηγού Γιώργου Καραγκούνη νίκησε με 1-0 την Ρωσία και πήρε την μεγάλη πρόκριση.
Η Ελλάδα έπαιξε όπως ακριβώς έπρεπε τους Ρώσους και θα μπορούσε να πετύχει ένα γκολ ακόμη αν η μπάλα από το απευθείας φάουλ του Τζαβέλλα δεν σταμάταγε στο δοκάρι του Μαλαφέεβ.
Παρακολουθείστε τη ζωντανή εκπομπή του Sport24.gr για τη μεγάλη πρόκριση της Εθνικής στους "8" του Εuro. Παρουσιάζει ο Παντελής Βλαχόπουλος, σχολιάζουν οι Γιάννης Φιλέρης, Μανώλης Γρηγοράκης και εκλεκτοί τηλεφωνικοί καλεσμένοι.
 
 
Το πρώτο ημίχρονο για την Εθνική μας ήταν πολύ καλό. Μπήκε δυνατά δημιούργησε κινδύνους στην Ρώσικη εστία και με "όπλο" αυτή τη φορά την άμυνα, κράτησε μακριά τους αντιπάλους από τα καρέ του Σηφάκη. Το κερασάκι στην τούρτα το καταπληκτικό γκολ του Γιώργου Καραγκούνη που έστειλε την Ελλάδα με το υπέρ της 1-0 στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα έπαιξε όπως ακριβώς έπρεπε με ψυχή χιλίων λεόντων με άμυνα που να "τσακίζει" κόκαλα, κράτησε το πολύτιμο 1-0, παρά της προσπάθειες του διαιτητή και πήρε την πολύ μεγάλη πρόκριση, πετώντας εκτός διοργάνωσης τους Ρώσους.
Επόμενη στάση για την Ελλάδα το Γκντανσκ στις 22 του Ιουνίου. Το ταξίδι της Εθνικής μας συνεχίζεται...
Πόλη: Βαρσοβία (Πολωνία)
Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Βαρσοβίας
Διαιτητής/ Βοηθοί: Έρικσον (Σουηδία)/ Βίτμπεργκ (Σουηδία), Κλασένιους (Σουηδία)
Ελλάδα (Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Κυρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης (67' Μάκος), Μανιάτης, Σαλπιγγίδης (83' Νίνης), Σαμαράς, Γκέκας (64' Χολέμπας).
Ρωσία (Άντβοκαατ): Μαλαφέεβ, Ανιουκόβ (81' Ιζμαίλοβ), Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ, Ντενίσοβ, Γκλουσακόβ (72' Πογκρεμπνιάκ), Σιρόκοβ, Ντζαγκόεβ, Αρσάβιν, Κερζακόβ (46' Παβλιουτσένκο).
Κίτρινες κάρτες: Καραγκούνης (61', Ελλάδα)-Ανιουκόβ (61', Ρωσία), Ζιρκόβ (69', Ρωσία)
Σκόρερ: Καραγκούνης (45'+, Ελλάδα)
Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική μας με τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, Τοροσίδη δεξιά, Τζαβέλλα αριστερά στην άμυνα με τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Παπασταθόπουλο αμυντικό δίδυμο. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μανιάτης με τους Σαμαρά (αριστερά), Σαλπιγγίδη (δεξιά) και Γκέκα στην κορυφή.
Από την άλλη ο Άντβοκαατ επέλεξε τους: Μαλαφέεβ (τερματοφύλακας), Ανιουκόβ (δεξιά), Ζιρκόβ (αριστερά), Μπερεζούτσκι και Ιγκνασέβιτς κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Ντενίσοβ (αμυντικό χαφ), Σιρόκοβ (αριστερά), Γκλουσακόβ (δεξιά) και στην επίθεση οι Ντζαγκόεβ (δεξιά), Αρσάβιν (αριστερά), Κερζακόβ (κορυφή).
Ξεκίνησε καλά η Ελλάδα
Η Εθνική μας μπήκε καλά στο παιχνίδι και έφτασε κοντά στο γκολ στα πρώτα λεπτά. Στο 6ο λεπτό μετά από κόρνερ του Καραγκούνη, ο Κατσουράνης έκανε το γυριστό σουτ και πριν η μπάλα φτάσει στον Γκέκα ο Μαλαφέεβ έδιωξε σε νέο κόρνερ.
Τέσσερα λεπτά εργότερα (10'), ο Σηφάκης έδειξε έτοιμος, όταν απέκρουσε την μπάλα από το σουτ του Αρσάβιν μέσα από την περιοχή.
Στο 12' από το σουτ του Ντζαγκόεβ η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Κερζακόβ στο επόμενο λεπτό (13').
Οι Ρώσοι στην συνέχεια άρχισαν και αυτοί να βγαίνουν στην επίθεση και να δημιουργήσουν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις με το σουτ του Αρσάβιν στο 20' να φεύγει άουτ.
Η Ρωσία είχε ένα ακόμη δυνατό σουτ με τον Ζιρκόβ στο 40', με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.
Το ιδανικότερο τελείωμα
Και ενώ η Ρωσία απειλούσε την εστία του Σηφάκη οι καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν όνειρο για την Ελλάδα.
Στο δεύτερο λεπτό του έξτρα χρόνου, ο Καραγκούνης έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε στην περιοχή της Ρωσίας και εκτέλεσε τον Μαλαφέεβ στέλνοντας στην μπάλα στο βάθος της εστίας κάνοντας το 1-0 για την Ελλάδα.
Το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Έλληνες διεθνείς (το αφιέρωσαν στον Αβραάμ Παπαδόπουλο) και τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του Εθνικού Σταδίου της Βαρσοβίας.
Το γκολ του Καραγκούνη...

 Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα έχοντας το σκορ υπέρ της μπήκε ώστε να το διαφυλάξει και να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις.
Σε μια από αυτές στο 50', ο Σαμαράς έγινε κάτοχος της μπάλας στον χώρο του κέντρου, προχώρησε μέχρι την μεγάλη των Ρώσων έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Η Ρωσία προσπάθησε να αντιδράσει και στο 57' από το σουτ του Ντενίσοβ η μπάλα έφυγε άουτ.
Ο Σουηδός τα έκανε θάλασσα
Η Ελλάδα συνέχισε να κάνει το παιχνίδι που ξέρει καλά με το υπέρ της σκορ και η διαιτησία το δικό της παιχνίδι απτόητη.
Μετά τα ματς με Πολωνία και Τσεχία και με την Ρωσία ο διαιτητής αδίκησε την Ελλάδα. Στο 61' Λοιπόν ο Καραγκούνης μπήκε στην περιοχή ανατράπηκε καθαρά από τον Ιγκνασέβιτς με αυτόν τον διαιτητή Έρικσον αντί να δώσει πέναλτι να δίνει κάρτα στον Καραγκούνη για θέατρο.
Στο 69' ο Σαλπιγγίδης ανατράπηκε έξω από την περιοχή με τον διαιτητή να δίνει το φάουλ, ο Τζαβέλλας έκανε το απευθείας φάουλ με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του ακίνητου Μαλαφέεβ.
Στο 72', οι Ρώσοι ζήτησαν πέναλτι με τον Ζιρκόβ με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το ματς, αλλά να μην δίνει κίτρινη στον Ρώσο για θέατρο, καθώς θα ήταν η δεύτερη κάρτα και θα έπρεπε να τον αποβάλλει.
Στο 75', ο Σηφάκης αντέδρασε σωστά σε μια ακόμη προσπάθεια των Ρώσων, μπλοκάροντας το σουτ του Ντενίσοβ.
Στο 79' η Εθνική έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Σαλπιγγίδης έκανε την παράλληλη μπαλιά στην μικρή περιοχή των Ρώσων, αλλά ο Χολέμπας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.
Η μεγάλη απάντηση στις ευκαιρίες των Ρώσων ήρθε στο 84', όταν ο Ντζαγκόεβ έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σηφάκη.
Στα τελευταία λεπτά οι Ρώσοι πίεσαν για να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά η Ελλάδα δεν ήθελε να χάσει αυτή την πρόκριση.
Το τελευταίο "σφύριγμα" του διαιτητή βρήκε τους Έλληνες παίκτες και τους 3.500 φιλάθλους να πανηγυρίζουν την πολύ μεγάλη νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2012.
 http://www.sport24.gr/football/Euro/Euro2012/ellada-rwsia_1-0.1819042.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου