Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Με λαμπρότητα τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του Ι. Ναού Προφήτου Μωυσέως στην Τραγάνα. (Φωτογραφικό υλικὀ)



Τα Εγκαίνια του πρώτου Ιερού Ναού στην Ελλάδα αφιερωμένου στον Προφήτη Μωυσή τελέσθηκαν την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου ημέρα μνήμης του Προφήτου, στο Ευρωσιναϊτικό Κέντρο, του Ιδρύματος Όρους Σινά (ΙΟΣ) της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά, στην Τραγάνα Λοκρίδος.
Τα Εγκαίνια ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο και με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων  Μητροπολιτών Καρπενησίου κ. Νικολάου, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου (Εκκλησία Αλβανίας).
Στους εορτασμούς παρέστησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβου­λίου του Ιδρύματος, πολλοί κληρικοί εξ Αθηνών και άλλων μερών, Ρώσοι ιερείς και μοναχοί, μοναχές από διάφορα Μοναστήρια της Ελλάδος, εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως, εκπρόσωποι Πρεσβειών, Βουλευτές, Δήμαρχοι, εκπρό­σω­ποι φορέων της Φθιώτιδος, Καθηγητές Πανεπιστημίου, πλήθος πιστών από την Φθιώτιδα, την Αθήνα και άλλα μέρη και καταξιωμένοι πνευματικοί άνθρωποι οι οποίοι συμπαρίστανται στον Σεβασμιώτατο Σιναίου για την ολοκλήρωση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος. Έψαλλε δε ο πολυμελής Βυζαντινός χορός «Τρόπος» υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Κωνσταντίνου Αγγελίδη.   
Μετά τα Εγκαίνια τελέσθηκε η πανηγυρική πρώτη Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος συνεχάρη τον άγιο Σιναίου, εξέφρασε την συμπαράστασή του εις το πολυσήμαντο έργο του και ευχήθηκε να ολοκληρωθούν σύντομα τα έργα αποπερατώσεως του Ευρωσιναϊτικού Κέντρου και να υλοποιηθεί το μεγάλο όραμα του Αρχιεπισκόπου Δαμιανού.
Κατά την τράπεζα που παρέθεσε το Ίδρυμα Όρους Σινά στις εγκαταστάσεις του Ευρωσιναϊτικού Κέντρου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο, τους παρισταμένους Αρχιερείς, τον εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως, τους εκπροσώπους των Πρεσβειών και όλους τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους και την έμπρακτη αγάπη που επιδεικνύουν προς το ίδρυμα.   
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με τους Αρχιερείς επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αταλάντης, όπου προσκύνησαν τα ιερά Λείψανα των Αγίων Αναργύρων και ευχήθηκαν στην αδελφότητα, η οποία τους υπεδέχθη με σεβασμό και τους προσέφερε αναμνηστικά ενθύμια.  
Συγκεκριμένα στους εορτασμούς παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας της Κυβερνήσεως κ. Μπαλτάκος, ο Μορφωτικός Ακόλουθος Αιγύπτου κ. Hisham Datwish, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Σταυρογιάννης και κ. Κουτσογιαννακόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Καλογερόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Στάικος, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Λιόλιος, ο τ. Υπουργός κ. Αθ. Γιαννόπουλος, οι τ. Βουλευτές κ. Αλαμπάνος και κ. Αθ. Χειμάρας, ο Διευθυντής της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κ. Αθανασίου, η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας κα. Ακριβούση, Καθηγητές Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος προσκυνητών.
Ι. Μητρόπολη Φθιώτιδος


















































http://anavaseis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6930.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου